Élet-Stílus

Szávay esélyeshez méltóan győzött

Szávay Ágnes megnyerte az első mérkőzését a Bad Gastein-i salakpályás női tenisztornán: két szettben győzte le az ukrán Viktorija Kutuzovát.

A világranglistán 14. Szávay Ágnes a múlt heti, budapesti tornán csalódást okozott. Erőnyerőként került a második fordulóba, ott viszont váratlan vereséget szenvedett. A 175 ezer dollár összdíjazású Bad Gastein-i viadal első körében a rangsorban 141. ukrán Viktorija Kutuzovával került szembe.

A 19 esztendős magyar játékos a nyitó játszmában ugyan kétszer is elveszítette az adogatójátékát, ám ő négy bréklabdájából hármat is értékesített, így 6:4-gyel lépéselőnybe került. A folytatásban már egyértelműen Szávay dominált.

Két játszmában nyert (MTI)

Két játszmában nyert (MTI)

Az elsőként rangsorolt magyar hölgy első szerváinak nyolcvan százalékából pontot ért el, továbbá adogatóként valamennyi játékot hozta, miközben ő két alkalommal is lebrékelte ukrán ellenfelét, aki a második szettben mindössze két gémre volt csupán jó. A mérkőzés mindössze 78 percig tartott.

Szávay Ágnes legközelebb, a nyolcaddöntőben az osztrák Melanie Klaffnerrel találkozik.

Bad Gastein, női torna, 1. forduló:
Szávay Ágnes (1.)-Kutuzova (ukrán) 6:4, 6:2

czink búcsúzott

Kiesett Czink Melinda a 600 ezer dollár összdíjazású stanfordi keménypályás női tenisztornán. A főtábla első fordulójában a magyar versenyzőt az izraeli Shahar Peer búcsúztatta két játszmában (7:5, 6:0). Czink Melinda előzőleg három selejtezős mérkőzést nyert meg, s így került a főtáblára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik