Élet-Stílus

Mit ettek a fáraók?

Tutanhamon szakácskönyve látott napvilágot Nagy-Britanniában, amelynek szerzője az ókori egyiptomiak gasztronómiai örömeivel szeretné megismertetni a ma emberét. A kiadvány az első része a Múltat megfőzve (Cooking the Past) című sorozatnak.

Noha Tutanhamon korából nem maradtak fenn receptek, a falképeknek köszönhetően
tudható, hogy mit ettek az ókorban az egyiptomiak, s milyen alapanyagokból
készítették étkeiket. Az állandó menü kenyérből, zöldségekből, szárnyasból,
valamint sörből állt.

A tehetősebbek megengedhették maguknak a sertés-,
valamint birkahúst, sör helyett pedig bort iszogattak. Tutanhamon étrendjét az ifjú uralkodó által elejtett vad húsa is színesítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik