Élet-Stílus

F1: életben marad a kis csapat

A Super Aguri istálló kihagyta a téli tesztek jelentős részét, de a vezetés közölte: ott lesznek két hét múlva az Ausztrál Nagydíj rajtjánál. Sir Frank Williams és Alain Prost szerint Lewis Hamilton jobb pilóta Kimi Räikkönennél, és a két expilóta szerint idén megnyerheti a fiatal brit a világbajnokságot.

Fumio Akita, a Super Aguri Forma-1-es csapatának társtulajdonosa a Reutersnek megerősítette: a két autó rajthoz áll az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon március 16-án. Az istálló akkor került bajba, amikor tavaly az egyik szponzora nem fizette ki a vállalt támogatást. A csapat a télen elbocsátotta 30 munkatársát, és miközben a többiek folyamatosan köröztek, csak néhány teszten tudott részt venni.

“A teszteket azért töröltük, mert néhány alkatrész nem készült el időben” – árulta el Fumio Akita, majd hozzátette: “Általában sokat küzdünk az évad kezdete előtt, hogy készen legyünk. De ott leszünk Melbourne-ben a rajtrácson. Egyáltalán nem aggódtunk amiatt, hogy hiányozni fogunk. “

Tavaly sem ment problémamentesen (vezess.hu)

Tavaly sem ment problémamentesen (vezess.hu)

Persze a kis csapat anyagi gondjai továbbra sem oldódtak meg, még mindig befektetőket keresnek a Super Aguri jövőjének biztosításához.

“Továbbra is folynak tárgyalások három potenciális befektetővel. Akár a csapat 100 százaléka is elkelhet, de ez nem jelenti azt, hogy megváltozna a neve, ha nincs Aguri (Aguri Suzuki névadó, tulajdonos), akkor valószínűleg a Honda sem szállít a továbbiakban motorokat. Persze ha a befektető úgy jön, hogy azt mondja: tudja hozni a BMW-t mint motorszállítót, az egy teljesen más történet”- mondta a vezető.

—- Hamilton jobb Kiminél—-

A négyszeres világbajnok Alain Prost, és a veterán csapatfőnök, Frank Williams is a mclarenes Lewis Hamiltonra teszik a voksukat, ha az a kérdés, hogy ő vagy Kimi Räikkönen a jobb pilóta. Véleményük szerint a finn világbajnok nem elég motivált.

“Szerintem Lewis áll majd az élen. Ha jó autója van, akkor nem lesz gond, és már tapasztaltabb is” – mondta az idei esélyeket latolgatva a McLarennél három, a Williamsnél pedig egy bajnoki címet begyűjtő francia versenyző. “A Ferrari persze mindig ott lesz, azt nem tudjuk, hogy Felipe Massa és Kimi Räikkönen hogy teljesít. Attól függ, hogy Kimi elég motivált lesz-e” – tette hozzá a Professzor.

Sir Frank Williams, aki már negyven éve jelen van a sportban, általánosabb értelemben, de ugyanígy látja a helyzetet: “Nem ismerem igazán jól Kimit. Tehetséges versenyző, semmi kétség, de a gyenge pontja, hogy nem eléggé lelkes. Ezért ha valaki ugyanolyan képességekkel és ugyanolyan autóval lép elő, és keményebben dolgozik, akkor minden bizonnyal ő kerül előnybe. A McLaren hálát adhat, hogy Hamilton idén nem a Ferrarinál van, mert akkor nem is lenne értelme versenyezni” – utalt a 65 éves szakember az olasz csapat jelenlegi erőfölényére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik