Élet-Stílus

Tönkreverték Szávay legyőzőjét

Szávay Ágnes legyőzőjének, a spanyol Anabel Medina Garriguesnek esélye sem volt az orosz Vera Zvonarjova ellen a pekingi női tenisztorna negyeddöntőjében.

Anabel Medina Garrigues meglepően könnyen, 6:2, 6:2-re győzte le a címvédő Szávay Ágnest a pekingi torna második fordulójában, a pénteki negyeddöntőben azonban már esélye sem volt az ötödik helyen kiemelt Vera Zvonarjova ellen.

A 26 éves spanyolnak nem is lehetettek vérmes reményei, hiszen korábban már kétszer is kikapott az orosz játékostól, de 2004-ben Pekingben, illetve a 2008-as FED-kupa döntőjében legalább tisztességgel helytállt.

Most viszont sima, megalázó vereséget szenvedett – csak egy gémre volt jó. Garrigues az egy óráig sem tartó mérkőzésen mindössze 24 pontot „csinált” (Zvonarjova 58-at), emellett ötször veszítette el a saját adogatójátékát, míg az ő két bréklabdáját hárította a játék minden elemében jobb ellenfele.

Anabel Medina Garrigues mintha a pályán sem lett volna (MTI/EPA)

Anabel Medina Garrigues mintha a pályán sem lett volna (MTI/EPA)

Zvonarjovához hasonlóan a szintén orosz Svetlana Kuznyecova is túljutott a negyeddöntőn, a második helyen rangsorolt szerb Ana Ivanovics viszont nem bírt a kínai Ji Csenggel.

Peking, női torna, negyeddöntő:
Cseng (kínai)-Ivanovics (szerb, 2.) 7:6, 2:6, 6:4
Kuznyecova (orosz, 4.)-Cibulkova (szlovák) 6:2, 6:4
Zvonarjova (orosz, 5.)-Medina Garrigues (spanyol) 6:0, 6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik