Élet-Stílus

Räikkönen: győznöm kell

Kimi Räikkönen a Belga Nagydíj előtt tisztában van vele, hogy csak egy győzelemmel kerülhet vissza a bajnoki esélyesek közé. Az utóbbi versenyeken rendre jobban teljesítő csapattárs mindenesetre tart Kimitől.

Kimi Räikkönen az Európa Nagydíjon sokadjára is a győzelemre esélytelenül autózott, hibázott a bokszban, majd motorhiba miatt ki is esett Valenciában. A bajnok tudja, hogy lassan az utolsó esélyt kapja, hogy fordíthasson.

“A Belga Nagydíj az év egyik fénypontja számomra, és általában jó eredményeket is érek el Spában. Most is erre van szükségem, jobban, mint valaha. A legutóbbi futam azok közé tartozott, amiket legjobb gyorsan elfelejteni. Kínos ennyiszer negatív főszereplőnek lenni, de volt már ilyen máskor is, és talán nem is utoljára fordult elő ilyesmi a pályafutásom során” – írta Räikkönen a Ferrari honlapján.

Sorozatban negyedik győzelmére hajt Belgiumban (vezess.hu)

Sorozatban negyedik győzelmére hajt Belgiumban (vezess.hu)

A világbajnok Valencia után hazament edzeni Svájcba, majd Monzában tesztelt. Úgy gondolja, hogy sikerült javítani az autón, de a fejlesztések valódi eredménye csak a Belga Nagydíj időmérőjén látszik majd. A futamot a legutóbbi három alkalommal Räikkönen nyerte, és természetesen idén is szeretné folytatni a sorozatot.

“Nagyon jó emlékeim vannak erről a versenyről. Nagyszerű lenne sorozatban negyedszerre is győzni, főleg, hogy már jó néhány hónapja nem nyertem futamot. Tavaly sikerült jó beállítást találni az év végére, és meg is nyertem pár versenyt, idén is erre van szükség, mert most már fel kell zárkóznom. Nem lehetetlen, 13 pont sok, de tavaly két futammal a vége előtt még 17 pont hátrányban voltam.”

A finn nagyon várja a versenyt: “Az időmérő eredménye kulcsfontosságú lesz. Tavaly megszereztem a pole-t, és idén is szeretném. Ezen a pályán nagyon fontos a jó aerodinamikai csomag a sok gyors kanyar miatt. Hosszú a kör, el kell kapni a jó ritmust.”

—-Massa tart a világbajnoktól—-

A Belga Nagydíj előtt az amúgy lendületben lévő Massa számol a Spa-menő Räikkönennel. A brazil szerint ezen a hétvégén nehéz lesz megverni a világbajnokot.

Bár a Ferrari versenyzői közül az utóbbi időben egyértelműen Felipe Massa van nyeregben, míg Kimi Räikkönen csak bukdácsol, a brazil a Belga Nagydíj előtt mégis csapattársát látja a legveszélyesebb ellenfélnek.

“Reménykedem, hogy a csapattársam előtt leszek majd, de Kimi mindig is gyors volt Spában. Nem is csak a Forma-1-ben, győzött már az alacsonyabb kategóriákban is, az utolsó három nagydíjat pedig ő nyerte a pályán. Biztosan nem lesz könnyű megverni, de izgatottan várom a csapaton belüli csatát” – mondta Massa.

Tavaly a brazil sem ment rosszul Belgiumban, a csapat kettős győzelmet aratott, Massa természetesen idén is hasonló eredményt szeretne, főképp, hogy a pontverseny második helyén nem sokkal áll Lewis Hamilton mögött, így minden egyes pont aranyat ér.

“Szép emlékeim vannak tavalyról, nagyon versenyképes volt az autó, és sikerült kettős győzelmet aratnunk. Remélem, hogy idén is megismételhetjük ezt a teljesítményt, hogy az autó elég jó lesz ahhoz, hogy a McLaren elé kerüljünk, hiszen pillanatnyilag ez a fő cél.”

A múlt heti monzai teszteken a McLaren egy kicsit jobb volt a Ferrarinál, de Massa szerint ez a Belga Nagydíj szempontjából nem sokat számít.

“Összességében pozitív eredménnyel zártunk, bár az én munkám kimondottan az Olasz Nagydíjra összpontosult, konkrétan Spára nem próbáltam ki semmit. Ennek ellenére sok-sok tesztkilométert mentünk, ami nagyon fontos a mostani hétvége szempontjából, különösen a motor megbízhatóságát illetően” – magyarázta a kis brazil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik