Élet-Stílus

Alig több mint 3 litert eszik az új Thália

Az új Renault Thalia dízelváltozatával akár megállás nélkül elautózhatnánk Párizsba, miután elvileg akár 1700 kilométeres távot is képes megtenni egyetlen tankkal.

3,15 literes átlagfogyasztást mértek az új Renault Thaliánál a típussal rendezett fogyasztási próbán Törökországban, amit külső ellenőrök hitelesítettek. A programban normál, sorozatgyártású modellek vették részt, amelyekben az 1,5-ös dízelmotor 86 lóerős változata szerepelt. Ennek a típusnak a gyári átlagfogyasztása 4,3 liter 100 kilométerre.

Isztambulból indulva egy kört tett meg a három jármű, miközben érintették Bursát, a helyszínt, ahol az autó készül. Ezalatt számos különböző úton, de végig közforgalmi szakaszokon hajtottak.

Alig több mint 3 litert eszik az új Thália 1

Bár a célban csupán 1430 kilométert mutattak a számlálók, de ekkor még nyolc liter maradt a tankban, azaz csak 45 litert fogyasztottak el. Így pedig egyetlen tankkal 1700 kilométeres utat is képes megtenni a kocsi. A 3,15 literes átlagfogyasztás eléréséhez számos ügyes vezetési praktikát alkalmaztak: gyorsan felkapcsoltak, finoman gyorsítottak, kihasználták a motorféket, leállították a motort, ha hosszabb ideig állt az autó stb.

Ennek fényében akár az is elképzelhető, hogy hagyományos vezetők is hozni tudják majd a gyár által megadott értéket, ami szintén igen kecsegtető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik