Élet-Stílus

Lezárták a budai rakpartot

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep építése részeként április 21-étől május 31-ig lezárják a Budai alsó rakpartot a Lágymányosi híd és a Bertalan Lajos utca közötti szakaszon.

A Lágymányosi hídnál megmarad ugyan a lehajtási lehetőség az alsó rakpartra, de innen a Petőfi hídig tartó szakasz zsákutca lesz. Az Erzsébet híd és a Bertalan Lajos utca között csak egy irányban, dél felé lehet közlekedni az alsó rakparton. A 12 tonna össztömeg feletti járművek (nehéz-teherautók) azonban a lezárások ideje alatt nem közlekedhetnek sem a budai alsó, sem a felső rakpart ezen szakaszán. Számukra a Róbert Károly – Hungária – Könyves Kálmán körút az ajánlott útvonal.

Lezárták a budai rakpartot 1

A Dél-Buda felől észak felé haladó autósok az Erzsébet hídnál tudnak először lehajtani az alsó rakpartra. A forgalomkorlátozás megkezdésének idejére a forgalomelterelő táblák kihelyezése, valamint a szükséges lámpaátállítások megtörténnek.

Dugó a lezárás miatt (Fotó: MTI)

Dugó a lezárás miatt (Fotó: MTI)

A rakpartot érintő csatornafektetés első üteme várhatóan május 31-ig tart. Déli irányból észak felé haladva, szakaszonként épül meg 2009 nyarára a megközelítőleg 7 kilométer hosszúságú szennyvízgyűjtő csatorna, amely Budapest szennyvizét szállítja a csepeli tisztítótelepre. Az építkezés további fázisai miatt északi irányban – előreláthatóan 2009 nyaráig – tovább folytatódik a Budai alsó rakpart lezárása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik