Élet-Stílus

Új edzővel készül Roger Federer

A világelső svájci teniszező az elkövetkező napokban Jose Higueras segítségével kezdi meg a felkészülését a Rolland Garrosra. A tavaly óta edző nélkül dolgozó Roger Federer a spanyol szakemberrel szeretne végre a Roland Garroson is a csúcsra érni.

“Ő az egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb teniszedző, remélem jól sikerül a közös felkészülés” – mondta Federer, aki a négy GS-verseny közül csak a francia nyílt teniszbajnokságon nem győzött még. Az elmúlt két évben a döntőben egyaránt a salakspecialista Rafael Nadal múlta felül a svájci klasszist.

Federer tavaly májusban szakított Tony Roche-al, miután sorozatban négy versenyen maradt tornagyőzelem nélkül, amire azóta nem volt példa, hogy a világranglista élére állt. Igaz, idén ezt a sorozatot is sikerült alulmúlnia, hiszen idei négy versenyén még csak a döntőbe sem jutott be.

A spanyol szakember és a világelső (AFP)

A spanyol szakember és a világelső (AFP)

Az Australian Openen a későbbi győztes Novak Djokovictól kapott ki a négy között, Dubaiban már a nyitófordulóban búcsúztatta Andy Murray, aztán az amerikai keménypályás versenyeken Mardy Fishtől és Andy Roddicktól szenvedett vereséget.

A svájci játékos a héten kezdi meg a közös munkát Jose Higuerasszal Estorilban, ahol az első körben a belga Olivier Rochusszal meccsel. A spanyol tréner játékosként kétszer is bejutott a Roland Garros elődöntőjébe, és már edzőként olyan sztárokkal dolgozott együtt, miint Michael Chang, Jim Courier, Pete Sampras és Robby Ginepri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik