Közélet

Gyerekeket mentettek a zuglói rendőrök

pedofil (pedofil)
pedofil (pedofil)

A 23 éves anya egy teljes napra magára hagyta a kicsiket. Nem kizárt, hogy drogos, a lakásban kábítószert és fecskendőt találtak.

 

Szűnni nem akaró gyermeksírás miatt tett bejelentést egy zuglói társasház lakója szerdán este. Azért hívta ki a rendőröket, mert órák óta csak az ott lakó kisgyerekek keserves sírását hallotta, kopogására senki nem nyitott ajtót, az anyát hosszú ideje nem látta. A rendőröknek a tűzoltók és egy alpinista segítségével sikerült bejutniuk az elhanyagolt lakásba, ahol egy 1 éves kislány és 3 éves bátyja szomorkodott.

A félmeztelen, fázó gyerekekhez mentőt hívtak, miközben a lakásban zokni, tiszta pelenka és meleg ruha után kutattak. Az orvosi vizsgálat szerint a kicsik ellátatlanok, éhesek, szomjasak, de szerencsére egészségesek. Mivel a járőrök a lakásban semmilyen használható, tiszta gyerekruhát nem találtak, rendőrzubbonyba bugyolálva vitték őket a kerületi kapitányságra.

Fotó: police.hu

Leilát és Bercit elkényeztették az egyenruhások: enni- és innivalót vettek nekik majd felváltva szórakoztatták a nyűgös gyerekeket. Mivel a lakásban nem voltak játékok, a rendőrök a térdükön lovagoltatták a rendőrnek öltözött gyerekeket. Gyakorlatilag játszóházzá alakították a fél rendőrkapitányságot, közben értesítették az illetékes gyámhivatalt.

A lakásban a rendőrök – miközben gyerekruhákat kerestek – fecskendőt, valamint kábítószergyanús anyagmaradványt találtak, amelyeket igazságügyi szakértő vizsgál majd. A házkutatás közben hazaérkező 23 éves anya állította, hogy „csak” másfél órára hagyta egyedül gyermekeit, a beszerzett adatok szerint azonban a kicsiket 21 órán át magukra hagyta. A nővel szemben kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik