Közélet

Lopott áramot használtak a keceli drogtermesztők

marihuána (marihuána)
marihuána (marihuána)

Még tavaly buktak le, most zárult le ellenük a nyomozás.

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást két keceli férfi ellen, akik lopott áramot használtak kábítószernek minősülő növények termesztéséhez – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Gál Kristóf tájékoztatása szerint a rendőrség kábítószerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást két keceli lakos ellen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen 2012. szeptember 26-án tartottak jövedéki ellenőrzést az egyik gyanúsított házában. A pincében a gyanúsítottak kábítószernek minősülő növényeket termesztettek, illetve a pénzügyőrök kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványokat találtak. A házkutatáson az is kiderült, hogy a drogültetvény működtetéséhez az áramot szabálytalanul használták fel, több százezer forint kárt okozva ezzel a szolgáltatónak.

A két gyanúsítottal szemben nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt is lefolytatta az eljárást a rendőrség. Az egyik gyanúsított előzetes letartóztatásban van, a másikkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. A megyei rendőr-főkapitányság a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Kiskőrösi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik