Közélet

Azért barátkoztak vele, hogy kirabolhassák

kézfogás (kézfogás, )
kézfogás (kézfogás, )

Először a pénzét, később a bankkártyáját is elvették.

A két hajléktalan Győr belvárosában, egy vasúti aluljáróban szólított le egy férfit, arról érdeklődtek, tud-e valami jó helyet, ahol lehet szórakozni. Kiszemeltjük épp a kocsmába tartott, így későbbi rablói csatlakoztak hozzá. Iszogattak, beszélgettek, a bizalmába férkőztek, majd az utcára csalták. A pénzét akarták. A férfi elővette a tárcáját, ekkor egyik újdonsült „cimborája” kikapta azt a kezéből, és társával együtt elszaladt.
Az átvert áldozat nem hagyta annyiban a dolgot, a páros után eredt, a pénzét követelte. Több sem kellett a rablóknak, válasz helyett inkább újabb értékeket „kértek”. Mivel „üldözőjük” nem adott nekik semmit, egyikük ököllel megütötte. A férfi a földre esett, egyik támadója ezután átkutatta a ruháját, és elvette a bankkártyáját.
A tettesek a történtek után elmenekültek, a rendőrök a napokban fogták el őket. A 21 éves fiatalt és 36 éves társát kihallgatták. A fiatalabb rabló elismerte, ő bántalmazta a férfit, ütötte meg és vette el a tárcáját, valamint a kártyáját, amellyel pénzt is megpróbált felvenni. 36 éves társa azt mondta, csupán szemtanúja volt az eseményeknek. Ő a férfit nem bántotta, viszont többször felszólította, hogy engedelmeskedjen társának.
A bíró úgy döntött, egyikük sem távozhat szabadon, így jelenleg mindketten előzetesüket töltik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik