Közélet

Életfogytiglant kértek a debreceni darabolós gyilkosra

ítélet (ítélet, bíróság)
ítélet (ítélet, bíróság)

A bestiális gyilkosságtól maga a vádlott is rosszul lett.

R. Zsoltot előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel és más bűncselekmények elkövetésével vádolják. E szerint 2010-ben megölte és feldarabolta a szomszédjában élő idős nőt, majd megölte saját főbérlőjét is.

A bíróság lezárta a bizonyítási eljárást, a hétfői tárgyaláson pedig megtartották a perbeszédeket. A bíróság Nagy Antal vezette büntetőtanácsa május 7-én hirdeti ki az elsőfokú ítéletet az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel és más bűncselekmények elkövetésével vádolt 38 éves férfi ügyében.

Dr. Gaál József ügyész hangsúlyozta: bár a vádlott az idős asszony tekintetében visszavonta a nyomozati szakban tett beismerő vallomását és élt a hallgatás jogával,a sértett testének feldarabolásához rögzített minták, anyagmaradványok, szőrképletek és a luminolos vizsgálat eredményei azonban alátámasztják az elmondottakat. Véleménye szerint a közvetett bizonyítékok zárt láncolatot alkotnak, és a bizonyítékok kétséget kizáróan igazolják az emberölést annak ellenére, hogy a holttest vagy annak darabjai nem kerültek elő.

Az ügyész szerint a bántalmazás olyan embertelen elkövetési magatartást tükröz, ami még magát a vádlottat is iszonyattal töltötte el, vallomásában arra utalt ugyanis, hogy rosszul lett a sértett látványától. Az ügyész úgy látja: az eset helyi és országos közfelháborodást keltett, elszaporodtak az időskorúak ellen elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve a vádlott különös visszaesőként fokozott veszélyt jelent a társadalomra, így indokolt a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik