Közélet

Itt az első e-naplóhamisítási botrány

A tinilány és társai az egyik tanáruk kódját megszerezve törölt a neve mellől 50 hiányzott órát.

A Hír24 úgy tudja, hogy a sárospataki gimnazista diáknak több társa is volt. Amikor az ügy kitudódott, az intézmény belső vizsgálatot indított, majd fegyelmi tárgyalást tartott. Az ötletgazdát kirúgták az iskolából, a többieket pedig elmarasztalták. Az iskola ezzel lezártnak tekintette az ügyet, nem tett feljelentést a rendőrségen.

Akadt azonban 25 olyan szülő, aki nem elégedett meg az iskolai felelősségre vonással, és feljelentést tettek az ügyben. Tiltakozó levelet írtak, melyet több helyre, például az intézmény fenntartójához is elküldtek.

Jelenleg a Sárospataki Rendőrkapitányság számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettesekkel szemben. Az eljárás eddigi adatai alapján egy sárospataki oktatási intézmény úgynevezett e-naplójának tartalmát illetéktelenek megváltoztatták – tájékoztatta a Hír24-et a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség egyelőre nem akar több részletet elárulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik