Közélet

Nyomoznak a mezőnyárádi gázrobbanás ügyében

A robbanásnak öt súlyos sérültje van.

Gondatlan közveszélyokozás és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a mezőnyárádi gázrobbanás ügyében ismeretlen tettes ellen – közölte a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen csütörtökön heten sérültek meg, amikor felrobbant egy PB-gázpalack egy családi ház udvarán lévő műhelyben. Egyedné Novodonszki Éva rendőrségi szóvivő felidézte: a gázrobbanás és az azt követő tűz következtében az épület teljes egészében megrongálódott.

A 240 négyzetméteres helyiségben a robbanás idején heten tartózkodtak, mindannyian megsérültek, közülük öten súlyosan. A sérülteket két mentőhelikopterrel és mentőautókkal szállították kórházba.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház baleseti sebészeti ambulanciáján öt, míg a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) Bőrgyógyászati Klinikáján, az égési osztályon két sérültet ápolnak.

Az utóbbi két sérült közül az egyiket mentőhelikopterrel, a másikat mentőautóval szállították a debreceni klinikára – közölte Juhász István, az égési osztály vezetője az MTI-vel. Hozzátette: mindkét sérült állapota stabil, sérülésük súlyos, de nem életveszélyes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik