Közélet

Il Ferro: Ártatlannak vallotta magát a cégvezető

A büntetőper hét vádlottja közül öten családtagok, testvérek, házastársak.


Fotó: MTI / Honéczy Barnabás

Az Il Ferro-ügy hétfőn, a Fővárosi Bíróságon megkezdett tárgyalásán az I. rendű vádlott, a cég volt ügyvezető igazgatója, akinek végzettsége telefonműszerész, nem ismerte el bűnösségét.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint az Il Ferro Kft.2006 januárjától foglalkozott gépjárműreklámokkal, autótulajdonosoknak és reklámozó cégeknek kínált reklámszerződéseket. A reklámszerződések kötéséért a kocsitulajdonosoknak regisztrációs díjat kellett fizetniük. A vád szerint a cég több mint tízezer szerződést kötött, és másfél milliárd forint reklámdíjat szedett be, de az ügyészség szerint a reklámdíjak kifizetését 2007 márciusától felfüggesztették. A vád szerint az ügynek több mint kétezer kárt szenvedett sértettje van. Az ügyészség szerint a vádlottak úgy kötöttek reklámszerződéseket, hogy tudniuk kellett volna, hogy reklámfizetési kötelezettségüknek hossszú távon nem tudnak eleget tenni.

Az ügyészség a vádlottakat hűtlen kezeléssel, sikkasztással, csalással, illetve a számvitel rendjének megsértésével vádolja.

A hétfőn délelőtt megkezdődött maghallgatásán az I. rendű vádlott, az Il Ferro Kft. volt vezetője vagyontalannak és ártatlannak vallotta magát. A per a vádlottak további meghallatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik