Közélet

Fantomkép a Fidesz-aktivista támadójáról

A képen látható férfi ütötte le a XI. kerületi iroda idős alkalmazottját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés miatt indított eljárást ellene. Azóta fantomkép is készült róla.

A 30-40 év körüli férfi november 23-án délben ment be a Budafoki út Fidesz párthelyiségbe. Az idős irodavezetőt szó nélkül, ököllel arcon ütötte, majd a kolléganőjét ellökte. Ő esés közben a fejét ütötte be. Mindketten kórházba kerültek, az idősebb asszonynak az állkapocscsontja tört el. A támadó körülbelül 180 centiméter magas, normál testalkatú, jól szituált férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor szemüveget viselt.

Mint arról a Hír24 elsőként beszámolt, szerdán negyed egykor egy 180 centi magas, 30-40 év körüli, jól öltözött férfi lépett a Budafoki úti helyiségbe. Az irodát vezető 60 év körüli nő udvariasan annyit kérdezett tőle, hogy miben segíthet, a válasz azonban ennyi volt: „Ebben!”, és már le is sújtott a támadó ökle. A férfi ezután verekedésbe keveredett az iroda másik alkalmazottjával is, majd elmenekült.

Milassin Levente, a XI. kerület kommunikációs vezetője az eset kapcsán korábban azt mondta: Hoffmann Tamás polgármester megdöbbent a hír hallatán. Véleménye szerint szomorú és megengedhetetlen, hogy a társadalmi feszültségek erőszakos cselekményekben mutatkozzanak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik