Közélet

Méreggel akarták kiiktatni fogyatékos munkásukat az ádáz öregek

Tanyájukon rabszolgaként dolgoztatták a gyámság alatt álló nőt. Amikor aztán szökni próbált, permetszert kevertek a kávéjába.

Előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdődött kedden büntetőper egy idős házaspár ellen Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

A vádirat szerint a 65 éves asszony 2010. június 23-án a tanyáján dolgozó, súlyosan fogyatékos női alkalmazottját meg akarta mérgezni. A nőt egy fogyatékosokat gondozó intézetből hozták ki, bugacpusztai birtokukon erőn felül dolgoztatták és rendszeresen bántalmazták is.

A nő el akart szökni, ezért éjszakára bezárták, és hogy ne menjen máshova dolgozni, kávéjába permetezőszer kevertek. Az eszméletét vesztő asszony életét az azonnali orvosi segítség mentette meg. 65 éves munkáltatóját ezután őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Az idős asszony férjét azzal vádolja a főügyészség, hogy rábírt egy tanyájukon dolgozó nőt arra, vállalja magára a felesége által elkövetett bűncselekmény elkövetését. Amikor aztán a vallomástétel nem vezetett eredményre, a férfi a tanú kávéjába clozapine hatóanyagú gyógyszert tett, ami enyhe mérgezést okozott. A nő nyolc napon belül meggyógyult, de szakértők szerint a halált is okozhatott volna a szer.

A házaspár több embert is arra próbált rábírni, hogy valótlan tartalmú vallomást tegyenek az ügyben, amiért pénzt is kínáltak. A velük szemben intézkedő rendőrökre pedig rátámadtak.

Az ügy elsőrendű vádlottja, a 65 éves nő kedden vallomást tett. Büntetőjogi felelősségét egyetlen vádpontban sem ismerte el.

A pert a vádlottak és tanúk kihallgatásával folytatja a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik