Közélet

3 éves gyerektől kérdezte a tolvaj, hol tartják az ékszereket

Tetten értek egy besurranó tolvajt kedden Újfehértón.

A 43 éves nőről kiderült: mielőtt elkapták, már pár házat meglátogatott: egyik helyről két órát lopott – egyiket a kocsmában eladta – másik helyről 60 ezer forint értékben fülbevalókat és aranyláncot. Utóbbiakat saját szomszédjától csente el ráadásul úgy, hogy nem szégyellte megkérdezni annak hároméves gyerekét, hogy szülei hol tartják az ékszereket – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nőt a hétvégén már őrizetbe vették hasonló lopások miatt, gyorsított eljárás keretében hat hónap börtönbüntetésre ítélték, de végrehajtását 2 évre felfüggesztették. Az asszony azonban, miután keddi szabadlábra helyezték, azonnal újra lopni ment, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrse ezért ismét őrizetbe vette. Az eltulajdonított értékeket a nyomozás során megtalálták és lefoglalták.

Nagykállóban szintén besurranó tolvajt fogtak: egy 23 éves férfit gyanúsítanak a rendőrök azzal, hogy kedden bement egy kulcsra nem zárt lakásba, és 30 ezer forintot lopott el. Még aznap elfogták, de addigra a pénzt a férfi már eljátszotta félkarú rablón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik