Közélet

Száztíz baleset, egy halott – ez a szombat közúti mérlege

Vasárnap lezárásokra számíthatunk.

Szombaton összesen száztíz közúti közlekedési baleset során intézkedett a rendőrség – derül ki az ORFK közleményéből.  Egy ember vesztette életét, tizenegy baleset súlyos, huszonhárom pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül hetvenöt, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A vasárnapi közlekedést is számos körülmény nehezíti. Az M0 autópályán az 1-28 km szelvények között építési munkálatai miatt folyamatos és szakaszos forgalomterelésre, új szakaszok megnyitására, és sebességkorlátozásra kell számítani. Az M6 autópályán, mindkét pályatesten a 22+150-76+200 km szelvény között szakaszosan, jól kitáblázott terelés mellett 2012. június harmincadikáig sávzárás várható (fénytörő háló épül az elválasztó sávban).

A rendőrség közlése szerint a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a kellő kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről ahttp://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.

A román hatóságok által bevezetett ellenőrzés a teherforgalomban akár hatvan perces várakozást is okozhat a kilépő oldalon, továbbá zavarhatja az átkelőhelyek személyforgalmát elsősorban Nagylakon, Gyulán, Ártándon és Csengersimán.

A hétvégi kamionstop szombat 22 órától vasárnap 22 óráig tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik