Közélet

Vérfürdőt tervezett egy amerikai az Alkonyat vetítésére

Letartóztatták.

Letartóztattak az amerikai hatóságok Missouri államban egy férfit, aki vérfürdőt tervezett az Alkonyat – Hajnalhasadás 2 című film vetítésén egy helyi moziban.

A húszéves gyanúsított, Blaec Lammers elismerte, hogy felfegyverezve be akart rontani a Bolivar nevű, tízezer fős kisváros filmszínházába. Az amerikai média szerint azután vették őrizetbe, hogy anyja értesítette a rendőrséget.

A nő elmondta a hatóságnak, hogy fia ugyanolyan fegyvereket vásárolt, mint amilyeneket nyáron a coloradói mozis lövöldözésben használt James Holmes, aki a vádak szerint tizenkét emberrel végzett, ötvennyolcat pedig megsebesített a Batman-széria harmadik részének, A sötét lovag – Felemelkedés című filmnek a vetítésén. Lammers anyja attól tartott, hogy fia kopírozni akarja a coloradói vérengzést.

A nyomozó, aki kihallgatta Blaec Lammerst, közölte: a fiatalember beismerte, hogy “gyilkos gondolatai” voltak, és két karabélyt, hozzá pedig 400 töltényt vásárolt a héten.

Lammers őrizetben van, pénteken terrorista fenyegetéssel és fegyveres bűncselekmény elkövetésére tett kísérlettel vádolták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik