Közélet

Elfogták a IX. kerületi lövöldözőt

A rejtélyes lövések szerdán dördültek, egy fekete autóból lőttek a levegőbe. Az elfogott férfi állítja, családi problémák gyötörték.

Ahogy arról a Hír24 korábban már beszámolt, a rendőrséget szerdán, kora délután értesítették, hogy a Thaly Kálmán és a Mester utca sarkán valaki lövöldözött. A lövéseket egy fekete Mercedesból adták le a levegőbe egy gáz-riasztó fegyverrel. Senki sem sérült meg. Az esetet egy közeli iskola két diákja látta, akik szóltak tanáraiknak.

Az ügyben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, akkor még ismeretlen tettes ellen. A lövöldözőt másfél nappal később elkapták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a nyomozóknak sikerült kideríteniük a kocsi rendszámát, majd megjelentek a tulajdonos IX. kerületi lakásánál. A helyszínen azonban kiderült, a kérdéses időben az autót nem ő használta.

Végül eljutottak a sofőrhöz, akit akciósok fogtak el a VIII kerületi Kőris utca egyik társasházában. A rendőrök a gyanúsított lakásában házkutatást tartottak, és meg is találták a lövöldözésnél használt gáz-riasztó fegyvert.

A férfit a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte tettét, és magyarázatot is adott rá: állítja, családi problémái miatt zavart állapotban volt.

A rendőrség korábban a Hír24-et arról tájékoztatta, a lövöldöző tettéért akár öt évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik