Közélet

Lebukott kerítők: magyar nőket vittek külföldre prostinak

A gyanúsítottak között egy pécsi házaspár és egy férfiismerősük szerepel. Európai országokba közvetítettek magyar lányokat prostituáltnak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a belga rendőrséggel együttműködve derítette fel a Pécsről irányított nemzetközi kerítő csoportot. Elsősorban Belgiumba, de Ausztriába és Hollandiába is toboroztak magyar nőket prostitúciós munkára.

A banda tagjai többnyire hirdetés útján vagy ismeretségi körükből toboroztak lányokat, akiket aztán külföldre vittek. A nők jellemzően autópályák mellett működő motelekben kaptak munkát.

A csoport egyik tagját Pécsett kapták el február 6-án, a lakásban házkutatást is tartottak. A gyanúsítottat őrizetbe vették, majd néhány nappal később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A házaspár ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, végül Hollandiában kerültek rendőrkézre. Éppen akkor, amikor egy újonnan érkezett prostituáltat fogadtak az eindhoveni repülőtér közelében. A kiadatási eljárás után mindketten Magyarországra kerültek, a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren vették át őket a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Már őket is előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik