Közélet

Baltás gyilkosság – egy nő végignézte a kivégzést

baltas-gyilkos(960x640).jpg (baltás gyilkos, balta, gyilkosság, )
baltas-gyilkos(960x640).jpg (baltás gyilkos, balta, gyilkosság, )

A baltás gyilkos pénzért ölte meg nyugdíjas ismerősét, társa is volt.

Mint arról a Hír24 beszámolt, csütörtök hajnalban megöltek egy 63 éves hajléktalan nőt Budapesten, a II. kerületi Völgy utcában. A rendőröket az áldozat ismerősei értesítették, miután nem találták. A helyszínre érkező nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást: a hajléktalanközösség egyik tagja, egy 50 éves férfi többször is ellentmondásba keveredett, majd nem sokkal később megtört. Bevallotta, hogy egy baltával verte agyon a nőt, a holttestét pedig elásta az erdőben. A nyomozók a holttestet megtalálták, a férfit pedig őrizetbe vették.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24 értesüléseit megerősítve péntek reggel elmondta: a baltás gyilkosnak egy társa is volt, őt is sikerült elfogni. A 40 éves, szintén hajléktalan nőt segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították meg. A nyomozás jelenlegi állása szerint végignézte, amint a gyilkos végez az idősebb asszonnyal, de nem próbált neki segíteni, sőt, a rendőröket sem akarta értesíteni.

Úgy tudni, az idős asszonyt a nyugdíjáért ölték meg, az emberöléssel gyanúsított M. Ferencnek ugyanis sikerült az áldozattól egy olyan meghatalmazást szerezni, mellyel a nő nyugdíját maga is felvehette. A rendőrség kezdeményezte, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba a gyanúsítottakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik