Közélet

Stohl-baleset: szakértői véleményre vár a rendőrség

Eddig 13 tanút hallgattak meg, s öt szakértőt rendeltek ki.

Elhúzódhat a nyomozás S. András (Stohl András) balesete ügyében, mert ismételt igazságügyi orvos szakértői vizsgálatra volt szükség, s újabb tanúkat is meghallgatnak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kovács Viktória a rendőrség által csak S. András néven nevezett színész-műsorvezető által okozott baleset kapcsán az előzetes letartóztatást firtató véleményekre válaszul azt mondta: erre azért nem került sor, mert hiányoztak hozzá a törvényi feltételek.

A szóvivő a nagy visszhangot kiváltó ügy állásáról elmondta, hogy a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai eddig 13 tanút hallgattak meg, s öt szakértőt – közöttük orvos-, toxikológiai- és műszaki szakértőt – rendeltek ki. Hozzátette: mivel a tanúkihallgatások jelenleg is folynak, s ismételt igazságügyi orvos szakértői vélemény beszerzése is szükségessé vált, a vizsgálat lezárására a szakértői vélemények beérkezéséig, illetve kiértékeléséig nem kerülhet sor.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mi a válasza a rendőrségnek azokra a lapértesülésekre, melyek egyebek mellett Stohl András állítólagos rendőri zaklatásáról, élettársának meggyanúsításáról, az úgynevezett „drogos vonal” művészvilágot is érintő kiterjedtségéről, illetve arról szólnak, hogy a népszerű műsorvezető egy „szimpla eltereléssel” megúszhatja az ügyet, Kovács Viktória kijelentette: a megyei rendőr-főkapitányság nem kommentálja a lapokban megjelent információkat. A nyomozás állítólagos elhúzásával, elkenésével összefüggő híresztelésekre sem kívánnak reagálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik