Közélet

Féltékenység miatt késelték meg a diáklányt?

Túl van az életveszélyen és a rendőrség már ki is hallgatta azt a 16 éves lányt, akit tanárnője szúrt mellkason szombatra virradóra.

Súlyos, szív környéki szúrt sérüléssel szállították be a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szombat hajnalban K. Dianát. A fiatal lány a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola tanulója, a drámakör oszlopos tagja, így közeli kapcsolatban állt az iskola drámatanárával, a 34 éves K. Alexandrával. A Dunántúli Hírlap információi szerint ez a kapcsolat azonban több volt a szokásos diák-tanár viszonynál. Úgy tudják, a tanárt és tanítványát gyengéd érzelmi szálak kötötték össze korábban.

A féltékenység azonban feltehetően nem a tanárnő felé irányult: K. Alexandra Szórád Márton utcai lakásán ugyanis egy másik tizenéves lány is tartózkodott. A Bors információi szerint Diana a másik tinédzsert kereste a lakásban.

„A gyanúsított szombatra virradóra felhívta a rendőrségi segélyvonalat és segítséget kért, mert a sértett az ablaka előtt hisztériázott és nem akart hazamenni. A kiérkező járőr elől a tinédzser elbújt, de később visszatért. Ekkor azonban K. Alexandra már nem kért segítséget, hanem egy konyhakéssel többször kiszúrt az ablakon. Az egyik döfés mellkason találta a sértettet. A tanárnő szabadlábon védekezik, ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt indult nyomozás – közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A tanárnő az RTL Klub híradójának cáfolta, hogy szerelmi viszony lett volna közte és a diáklány között.

Az MTI információja szerint a pedagógus azt mondta, hogy nem megsebesíteni, csak elijeszteni akarta a fiatalt.

Az MTI az érintett középiskolában csak a portást találta, az igazgató és helyettese szabadságon van.

Az ügy megdöbbentette a dunaújvárosiakat, a városi napilap fórumán több tucatnyian fejtették ki az ügyről a véleményüket. Az iskola vezetője a Dunaújvárosi Hírlapnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a tanárnő “emberileg és szakmailag is remekül végezte a munkáját. Ezt bizonyítják az általa és diákjai által elért eredmények is”. Az általa vezetett diákszínjátszó kör pedig a városi és megyei elismerések mellett az országos mezőnyben is jól szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik