Közélet

Másolt programokat árultak a szaküzletekben

Több mint 30 millió forint értékben foglaltak le másolt számítógépes programokat és navigációs rendszereket egri és gyöngyösi számítástechnikai üzletekből.

Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnoksága sajtóreferense közölte: az egyébként legálisan működő szakboltokban az eladásra kínált és javításra beszállított asztali és hordozható számítógépekre nem eredeti, hanem másolt programokat telepítettek fel, ezzel programonként 30 és 400 ezer forint közötti összeget próbáltak megspórolni.

A pénzügyőrök szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó bűncselekmények miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen, “egyelőre ugyanis nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy az üzletben dolgozók közük kik és milyen mértékben követték el a bűncselekményt” – tette hozzá a sajtóreferens.

Szintén szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó bűncselekmények miatt indítottak eljárást a vámosok egy bogácsi és egy kiskörei szórakozóhely tulajdonosa ellen, mivel ezeken a helyeken másolt CD-ről szolgáltatták a zenét. A két helyszínen a pénzügyőrök összesen 780 lemezt foglaltak le, ezek értéke az elsődleges adatok szerint mintegy 780 ezer forintra tehető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik