Foci

A Paks győzött Andorrában

A magyar bajnoki ezüstérmes 1-0-ra diadalmaskodott az UE Santa Coloma otthonában az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A paksi klub honlapja szerint nagyjából 300 néző volt kiváncsi a mérkőzésre, ebből kilenc a magyar csapat szurkolója volt. A mérkőzés elején hamar eredményre vezettek Kis Károly csapatának próbálkozásai, Böde passza után Vayer nyolc méterről lőtt a rövid sarokba (0-1).

Fél óra elteltével Bartha tüzelt a hazai kapura, lövése azonban fölé szállt. Magasföldi rövid időn belül kétszer is próbálkozhatott, ő sem talált kaput. A félidő végén az andorrai alakulat is feltűnt Csernyánszki kapuja előtt, de az eredmény a szünetig nem változott.

A második félidő közepéhez közelítve Magasföldi veszélyes szabadrúgását Rivas kapus kiöklözte, majd a másik oldalon Quadros fejese kerülte el Csernyánszki kapuját.

A folytatásban sem ment a csapatoknak a kapuk eltalálása, így már az eredmény sem változott. A Paks idegenben 1-0-ra győzött, így előnyből várhatja a jövő heti, hazai visszavágót.

A másik ma pályára lépő magyar csapat, a Ferencváros hazai pályán 3-0-ra verte az örmény Ulisses együttesét.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Andorra la Vella, 300 néző, Vezette: Balijan (örmény)
UE Santa Coloma-Paksi FC 0-1 (0-1)
UE Santa Coloma: Rivas – Aloy (Lopez, 92.), Martinez, Roca, Rubio – Sirvan, Rodriguez (Blazquez, 85.), Donascimento, Rodriguez – Anton, Quadros. Vezetőedző: Lluis Miguel Aloy
Paksi FC: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi – Sifter, Sipeki – Bartha (Haraszti, 76.), Böde (Kiss, 68.), Vayer – Magasföldi (Hrepka, 68.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Vayer (14.)
Sárga lap: Hrepka (69.), Fiola (71.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik