Közélet

Nyugdíjcsökkentés miatt vágta el a torkát

Megdöbbentő tettre késztetett egy 97 éves brassói öregasszonyt a nyugdíjcsökkentés: néhány nappal ezelőtt konyhakéssel elvágta saját torkát.

Háromszéky Vilma 421 lejből élt havonta négy lányával együtt. Lábfájdalmai miatt egy éve nem hagyta el a lakást. Nyugdíjából kifizette a számlákat, és ha maradt pénze, lánya élelmiszert is vásárolt.

Amikor a televízióból értesült arról, hogy 15 százalékkal csökkentik a nyugdíját, hozzátartozói szerint Háromszéky Vilma csak ennyit mondott: „Ezek azt akarják, hogy mind felakasszuk magunkat”. Néhány napra rá az idős hölgy öngyilkos lett: konyhakéssel vágta el a nyakát.

A nyugdíjas asszony esete mindenkit megdöbbentett. Az egyik szomszéd, Teodora Istudor elmondta, a kilátástalan anyagi helyzete késztette az asszonyt öngyilkosságra. “Mindig arra panaszkodott, hogy nagyon megunta már a nélkülözést. Különleges asszony volt, gondos és jólelkű” – nyilatkozta a 48 éves Teodora. A szomszéd egy pillanatig sem gondolta volna, hogy Háromszéky Vilma öngyilkosságot követ el, főleg nem ilyen erőszakos módon.

“Amikor felhívott a lánya, Veronika, gyorsan hazarohantam a munkából. Bementem az öregasszony házába, és ott feküdt holtan. Egyetlen vágás látszott a nyakán, ami viszont végzetes volt. Precíz munka, hiszen évekig egy mészárszékben dolgozott. Azt hiszem, amikor felfogta, hogy mit csinált, tovább akart élni, mert a köténye tiszta vér volt. Azt hiszem, ezzel szerette volna megállítani a vérzést” – számolt be Teodora Istudor.

Háromszéky Vilma búcsúlevél nélkül távozott az élők sorából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik