Közélet

Balla Irma-gyilkosság: elnapolták a tárgyalást

Január 25-ére napolta el a Debreceni Ítélőtábla Balla Irma fiának tárgyalását, akit anyja megölésével vádol a bíróság.

S. Sándor ügyvédje, Magyar György ugyanis a csütörtöki tárgyaláson indítványt tett, miszerint kéri a 2007-ben meggyilkolt Balla Irma mobiltelefonjának részletes cellainformációit. A bíróság 20 perc tanácskozás után úgy döntött, 2011. január 25-ére elnapolja a tárgyalást, akkor hírközlési, informatikai szakértőket és tanúkat hallgat meg. Elutasította ugyanakkor a tanács az ügyvéd védence szabadlábra helyezésére tett indítványát.

Magyar György elmondta: helyesli a bíróságnak a tárgyalás elnapolásáról hozott döntését. Továbbra is az a védelem álláspontja, hogy nem a fia ölte meg az anyját.

Mint ismeretes, Balla Irma volt önkormányzati képviselőt 2007. április 6-án gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel. A bűncselekménnyel 32 éves fiát, S. Sándort vádolják, őt idén májusban első fokon már bűnösnek találta a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, amiért nem jogerősen 12 év fegyházbüntetésre ítélték, és elrendelték ismételt előzetes letartóztatását. A férfi azt megelőzően egy évig szabadlábon védekezhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik