Közélet

Nyomozás a szentkirályszabadjai repülőtér eladásával kapcsolatban

Egy 5,6 milliárd forint értékű ingatlant 1,2 milliárd forintért adták el.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz a szentkirályszabadjai repülőtér eladásával kapcsolatban ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya – tájékoztatta Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az ügyben a képviselő tett feljelentést szeptember közepén; akkor úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy az összességében 5,6 milliárd forint értékű ingatlant 2006-ban mindössze 1,2 milliárd forintért adta el a két tulajdonos önkormányzat – a veszprémi és a szentkirályszabadjai -, s ezzel a képviselő szerint megvalósították a hűtlen kezelés bűntettét.

Kepli Lajos csütörtökön az MTI-nek elmondta: azért a Nemzeti Nyomozó Iroda “foglalkozik az üggyel”, mert a “felmerülő vagyoni hátrány meghaladja az 500 millió forintot”. Emlékeztetett arra is, hogy uniós állami támogatásból 2007-2008-ban a volt katonai repülőtér területét csatornázták, s az több száz millió forintba került. Mint elmondta, megalapozott lehet a Jobbik gyanúja, hogy Veszprém önkormányzata uniós és állami támogatásból, valamint önkormányzati pénzből egy magántulajdonban lévő ingatlan közművesítését végezte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik