Gazdaság

POSTABANK – Nyereségesen

Az állami pénzből a tavaly év végén konszolidált Postabank az idei első öt hónapját 1 milliárd 184 milliárd forintos eredménnyel zárta, miközben az idei, a jelek szerint kishitű tervekben mindössze nullszaldó közeli célok szerepeltek. “Az év végéig eredményességünk tovább javul, de a növekedés dinamikája lassulni fog” – jelentette ki Szép Péter, a lakossági üzletág cégvezető igazgatója.

A következő hónapokban a tárgyi eszközállomány jelentős bővítését tervezik: egyrészt fejlesztik a bank informatikai hátterét, másrészt megkezdik a meglévő fiókhálózat rekonstrukcióját. Az igazgató hangsúlyozta: nőtt a folyószámlák száma, az év elejéhez képest az ehhez kapcsolódó tartósan lekötött betétek állománya megduplázódott, így értékük meghaladja a 12 milliárd forintot. A postai értékesítés továbbra is kiemelt szerepet játszik a bank üzletpolitikájában, annak ellenére, hogy a mintegy 220 milliárd forintos lakossági forrásállomány szerkezetileg átalakulóban van: emelkedik a folyószámlához kapcsolódó és csökken a papíros betétek aránya.

A lakossági hitelezés piacából is nagyobb szeletet akar kihasítani magának a Postabank. Ennek egyik mozzanata volt a lakáshitel-kampány, melynek eredményeképpen megindult a lakáshitel állományának bővülése. Augusztusban új típusú személyi hitelkonstrukcióval áll elő a bank.

Szép Péter közölte, hogy a Postabank szervezetén belül kialakítottak egy Központi Üzleti Igazgatóságot, amelynek feladata lesz a stratégiailag kiemelt ügyfelek személyre szabott kiszolgálása. Továbbá bővíteni kívánják a vállalati betétek állományát, valamint nyitnak az önkormányzatok felé is. Számukra olyan korszerű szolgáltatás-csomagot biztosítanak, ami magában foglalja többek között az on-line folyószámla-vezetést, a likviditás menedzselést és a beruházások finanszírozását. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik