Belföld

Így változik a BKK-menetrend augusztustól

Buszmegálló (buszmegálló, peking, )
Buszmegálló (buszmegálló, peking, )

Augusztusban több járat menetrendjét módosítja és új járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Több járatnál javítják a csatlakozásokat, és a nyári villamosvágány-felújítások után új menetrend lép életbe néhány villamosvonalon.

Új menetrend szerint közlekedik majd a 83-as trolibusz, a 8-as és a 112-es, a 65-ös és 165-ös autóbusz. A nyári villamospálya-felújítások után módosul a 4-es, a 6-os és a 61-es, a 47-es és 49-es villamos menetrendje.

Augusztus 17-étől új buszjárat indul 226-os jelzéssel a Nyugati pályaudvar és az Óbudai-sziget között a Margitsziget érintésével. Ezzel egy időben megszűnik a 234-es járat, és módosul a 134-es autóbusz menetrendje.

Az augusztus 20-i ünnepen (az előző évekhez hasonlóan) változásokra kell számítani a tömegközlekedésben, a közutakon és a Duna-hidakon. Augusztus 20-án délután és este a metro- és hév-vonalak, valamint a fontosabb felszíni járatok sűrűbben fognak közlekedni.

Augusztustól újabb járatokon (a gyáli 84E, a 89E, a 94E és a 294E, a 161-es és a Rákoskeresztúrra közlekedő 161A autóbuszok vonalán) vezetik be az első ajtós felszállást.

A változásokról bővebben a BKK oldalán olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik