Belföld

Ezt üzenték az ünnepen a magyar egyházvezetők

Erdo-Peter(430x286)(2).jpg (Erdő Péter)
Erdo-Peter(430x286)(2).jpg (Erdő Péter)

Erdő Péter a felelősséggel végzett életfeladatokról, Bölcskei Gusztáv Isten csodálatos meglepetéséről beszélt húsvéti igehirdetésében. Gáncs Péter a KSH-t is szóba hozta.

Erdő Péter a felelősséggel végzett feladatokról

Ha Isten színe előtt fáradozunk, nagyobb felelősséggel teljesítjük földi életünk feladatait. Szilárdabb bizalommal vállaljuk a nehézségeket is, mert nem csak pillanatnyi, anyagi eredményekre várunk – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

Erdő Péter úgy fogalmazott: “Földi életünk minden igyekezete, a szegények, betegek, szomorúak, foglyok és szenvedők iránti segítő szeretetünk, minden jól végzett munkánk az üdvösség eszközévé válik. Olyan jelentőséget kap, amely túlmutat földi életünk határain.”

Bölcskei Gusztáv: Nincs félnivalónk

Nincs félnivalónk, ez a húsvét üzenete – mondta Bölcskei Gusztáv református püspök a debreceni Református Nagytemplomban tartott igehirdetésében.

Krisztus feltámasztása az örökkévaló Isten csodálatos, utánozhatatlan húsvéti meglepetése mindannyiunk számára – tette hozzá.

Bölcskei Gusztáv a Református Nagytemplom szószékéről Isten áldását kérte az új római katolikus egyházfő, Ferenc pápa szolgálatára.

Gáncs Péter a KSH-t is szóba hozta

Jézus az öregedő egyházat is újra tudja éleszteni, ezért mondja tanítványainak: menjetek, hirdessétek a világban, hogy az élet győzött a halálon – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a budapesti Deák téri templomban. Prédikációjában kiemelte: nem a Központi Statisztikai Hivatal népességszámlálási adataiból tudják, hogy “ez az ország fogy, öregszik”, gyülekezeteik nagy része szintén fogy, öregszik, pedig “sok embernek tartozunk az örömhírrel ebben az országban, tartozunk azzal, hogy kinyújtsuk az irgalom kezét azoknak, akik rászorulnak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik