Belföld

Matolcsy tisztogat a jegybanknál

Matolcsy György (Matolcsy, meghallgatás)
Matolcsy György (Matolcsy, meghallgatás)

A jegybank egyik legjobb dolgozójának választott embernek is felmondott Matolcsy György elnök, és a héten további hat emberrel közölték, hogy nem számítanak a munkájukra az MNB-ben - írja az origo.

Hétfőn nagyobb sebességre kapcsolt a Magyar Nemzeti Bank új vezetése az elbocsátásokkal, aznap hét dolgozónak mondtak fel – értesült az [origo] jegybanki és piaci forrásokból.

Elküldték többek között Csermely Ágnest, aki a monetáris stratégia és közgazdasági elemzés elnevezésű egységet irányította igazgatóként (a korábbi jegybanki hierarchia harmadik szintjének felel meg).

Mennie kellett Székely Attilának, a beszerzési egység vezetőjének és Barts J. Balázsnak, a ház karbantartásáért felelős működési szolgáltatási terület vezetőjének is. Rajtuk kívül a belsőellenőrzés helyettes vezetőjének, a kockázatkezelési részleg egyik munkatársának, valamint egy a könyvelési osztályon dolgozó adószakértőnek is kitelt az ideje az MNB-nél.

A jegybank dolgozói azon lepődtek meg leginkább, hogy az egyik iratkezelőnek is felmondtak. Róla azt mesélték, hogy másfél évtizede a jegybankban dolgozik, munkájával pedig nemcsak az előző és az azt megelőző vezetés elismerését vívta ki, de az összes jegybanki dolgozó is nagyra tartotta, tavaly őt választották meg az intézmény legjobb dolgozójának – írja az origo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik