Belföld

Győri savszivárgás: három gyereket kórházban tartanak

Korhaz(960x640)(4).jpg (kórház)
Korhaz(960x640)(4).jpg (kórház)

Három gyereket kórházban tartanak további, 24 órás megfigyelésre a győri uszodai savszivárgás miatt kórházba szállított fiatalok közül.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati centrumának vezetője közölte, nem 11, hanem összesen 14 ember került az intézmény sürgősségi osztályára, közöttük öt gyermek. Két külföldi gyereket már hazaengedtek.

Dobos Viktória, a katasztrófavédelem megyei szóvivője korábban elmondta, mintegy százan voltak a fürdőben, amikor az alagsorban tárolt kén- és sósav gőze felszivárgott az uszodaszintre. Fogarasi Zoltán, megyei vezető mentőtiszt elmondta, a kórházba szállítás célja elsősorban a megfigyelés volt, ám a gyerekek szervezetét jobban megviselik az ilyen esetek. Az ő állapotuk “valamivel súlyosabb”.

Alig egy órával a savgőz-szivárgás után újranyitott a győri Rába Quelle élményfürdő – közölte a létesítmény általános igazgatója csütörtökön az MTI-vel. Horváth Cs. Attila az MTI-nek elmondta: a kiszabadult vegyianyag-gőzt, amely beszivárgott az öltözőkhöz, a tűzoltók kiérkezésének idejére már vízzel semlegesítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik