Gazdaság

Vasárnapi zárva tartás – jöhet a tescósított étlap

torkos-csutortok-etterem(430x286).jpg (vendéglő, étterem, )
torkos-csutortok-etterem(430x286).jpg (vendéglő, étterem, )

Zöldség, gyümölcs, italáru és az alapvető élelmiszerek is felbukkanhatnak a szezonális éttermek, vízparti büfék, üdülőkörzetekben lévő vendéglátóhelyek kínálatában – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkek

Az éttermeket, szálláshelyeket nem érinti a vasárnapi zárva tartás, de a Magyar Nemzet szerint a turisztikailag látogatottabb területeken rájuk is hathat az új szabály. A lapnak nyilatkozó vendéglátósok többsége úgy véli: akár nyerhetnek is a rendelkezésen, bár akadnak, akik attól tartanak, a vendégek akár más országot is választhatnak.

Aki eddig ugyanis a boltban szerezte be a nyaralás alatt elfogyasztott élelmiszert, mert így volt olcsóbb, nem biztos, hogy átszokik az éttermi fogyasztásra. Erre is lehet azonban megoldás, hiszen a lap szerint több olyan balatoni vállalkozó is van, aki a nyári szezonra az étlapot alapvető élelmiszerekkel egészíti ki. Vasárnap a parti büfében lehet majd csomagolt felvágottakat, kenyeret vásárolni, étterem teraszán a zöldséget, és lesz kemping, szabad strand, ahol az új szabály miatt nyitnak büfét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik