Belföld

Szili Katalin tevékeny részt vállal az alkotmányozásban

Az egykori vezető MSZP-s politikus az értékekre koncentrál.

Az új alkotmányt előkészítő testület tagjaként Szili Katalin a Miniszterelnökségen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az alkotmányozás nem a napi politika ügye. A politikus elsősorban arról a hat kérdésről beszélt, amely az értékekről szól, ugyanis – mint mondta – “mi, magunk, egy értékközösség is vagyunk”.

A volt házelnök az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte a jövő nemzedékek létfeltételeinek védelmét. Elmondta azt is, hogy a nemzeti vagyon ügyében alapvetően a termőföld és az élővizek védelmét emelik ki.

Az új alkotmányt előkészítésében kulcsszerepet kap a nemzeti konzultációs testület, melynek vezetésére Orbán Viktor miniszterelnök Szájer Józsefet kérte föl. Szájer ezt követően kérte fel Szili Katalint, egykori vezető MSZP-s politikust, aki jelenleg független képviselő, hogy vegyen részt a testület munkájában. Szili Katalin felkérését néhány nappal ezelőtt azzal magyarázta Szájer József, hogy a volt házelnök egy olyan környezeti, környezetvédelmi és szociális szempontot jelenít meg a testületben, amely “minden magyar állampolgár számára fontos”. Szili Katalin “szövetségesünk” abban, hogy új alaptörvényre van szükség – fűzte hozzá a fideszes poltikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik