Belföld

Süveges nem szeretne archív televíziót

Gyermek-, ifjúsági és családi tévécsatorna lesz a Magyar Televízió kettes programja, amely oktatni, nevelni és szórakoztatni akar.

Süveges Gergő, az m2 intendánsa a Társadalmi Tanács a Gyermekbarát Televíziózásért beszélgetésén kifejtette: az átalakuló m2 nem mese- vagy gyermekcsatorna lesz, célcsoportja a huszonévesekig és szüleikig, nagyszüleikig terjed. A műsorvezető azt szeretné, hogy az új adót ne m2-nek hívják, és elmondta: bár lesz retrósáv, nem akar kizárólag ismétlésekre támaszkodó archív televíziós csatornát.

A tervek szerint az új csatorna az ősszel indul; “vannak olyan hangok, hogy majd csak januárban, de ezeket én nem akarom meghallani” – mondta. Hogy mi lesz a neve, még nem dőlt el, várják a javaslatokat, de az általuk kitaláltnál jobb ötlet még nem érkezett – tette hozzá. Ezt a nevet addig, ameddig a javaslatokat várják, nem szeretné nyilvánosságra hozni.

Süveges beszélt arról is, meggyőződése, hogy egyetlen tv-csatorna nem változtathat a trendeken, az erőszak terjedésén vagy a családok széthullásán. “Azon sem tudunk változtatni, hogy kutatások szerint a gyerekek túl sokat nézik a tv-t, ezt egy televíziótól nem is lehet várni” – tette hozzá, megjegyezve: a fiatalok számára vonzó, de értelmes műsorkínálatot szeretnének kialakítani.

A műsorvezető elmondta, nem akart intendáns lenni; addig marad a helyén, amíg esélyét látja, hogy elképzelései megvalósulnak. Hozzáfűzte, politikai akarat volt arról, hogy az m2 gyermek- és ifjúsági csatornaként működjön. Ez okot ad a reményre, ha azonban nem teremtik meg a működésének feltételeit, azt a következtetést kell levonni, hogy még sincs ilyen akarat, “és akkor nekem sincs több dolgom vele” – mondta Süveges Gergő.

Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója január elsejével nevezte ki Süveges Gergőt az m2 intendánsává. Az ő feladata a csatorna új profiljának megteremtése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik