Belföld

Vagyonokból filmezik a kormánytagok szerepléseit

A kabinet több mint 15 millió forintot áldozott tavaly a kormányzati vezetők nyilvános szerepléseinek rögzítésére, archiválására.

A felvételeket a január elsejével létrehozott Kormányzati Dokumentációs Központ tárolja – írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lap azután kért tájékoztatást a dokumentációs központról, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyilvánosságra hozott közérdekű adataiból azt lehet kiolvasni, hogy a kormányváltás után több vállalkozói és megbízási szerződést kötöttek a „tervezett Kormányzati Dokumentációs Központ számára”.

A Népszabadság szerint a szerződések áttekintéséből csupán annyi derült ki, hogy három cég kapott megbízást arra, hogy a központ számára dokumentáció jellegű videofelvételeket készítsen a kormányzati vezetők nyilvános szereplésein, és ezeket dolgozzák fel és saját eszközökkel archiválják.

A legnagyobb összegű megbízást – több mint 7,4 millió forint értékben –a BORG-S 2007 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. kapta a tavaly szeptember elseje és december 15-e közötti időszakra. Ugyanerre a feladatra Pa-Art Kulturális Szolgáltató Bt.-vel és a Grey hound Multimédia Kft.-vel pedig csaknem négymillió forintos szerződést kötöttek – számolt be a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik