Gazdaság

Elkaszálhatják a szabad pálinkafőzést

A Magyar Nemzet információja szerint nem hagyja jóvá a magyar szabályozást az Európai Bíróság.

Rövidesen ítéletet születik a szabad pálinkafőzés miatt Magyarország ellen indult kötelezettségszegési eljárás ügyében – írja a lap pénteki számában. Az Európai Bizottság tavaly február 21-én határozott úgy, hogy a luxembourgi bíróság elé idézi Magyarországot a házi pálinkafőzés jövedékiadó-mentessége miatt.

A Magyar Nemzet pénteki számában megjelent írás szerint uniós forrásból úgy értesültek, hogy a bíróság mindenképpen “elmeszeli” majd hazánkat, vagyis kimondhatják, azok is kötelesek jövedéki adót fizetni, akik évente 50 liternél kevesebb pálinkát főznek.

Az újság információja szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium már keresi azokat a megoldásokat, amelyekkel – esetleg kompromisszumok árán, de – Magyarország megőrizheti a házi pálinkafőzés adómentességét.

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a lapnak elmondta: a kormány 2010-es intézkedése a házi pálinkafőzést a minőség irányába mozdította el, az addig illegálisan tevékenykedők immár minőségi termékkel állhattak elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik