Belföld

Nyomorgás lesz hétfőtől a metrón

A főváros 43 balesetveszélyes szerelvényt von ki a forgalomból.

Negyvenhárom metrókocsit von ki hétfő reggelig a 2-es és 3-as metró forgalmából a főváros, mert azok potenciális balesetveszélyt jelenthetnek – közölte Tarlós István pénteken egy más témában tartott sajtótájékoztatón. A főpolgármester elmondta, a metrótűzesetek miatt megkeresték a metrókocsikat korábban gyártó orosz céget, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a harminc év feletti kocsik közlekedtetése biztonsági kockázatot jelent. Öt 43 éves, és harmincnyolc 41 éves kocsi közlekedik jelenleg a vonalakon; ezek kivonásáról döntöttek.

Bejelentette azt is, hogy az intézkedés következtében a metrószerelvények ritkábban járnak majd. A városháza számításai szerint ez azt jelenti, hogy a 2-es metróvonalon 2 perc 20 másodperc helyett 2 perc 30 másodpercenként jár majd a metró, a 3-as vonalon pedig 2 perc 30 másodperc helyett 2 perc 45 másodpercenként.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az Indexnek elmondta: a metrókocsik kivonása a forgalomból egy-egy szerelvény kimaradását jelenti majd mindegyik vonalon. A 43 kocsi több mint az összes tíz százaléka, ráadásul többet javítanak is. Elképzelhető tehát, hogy a jövőben ritkábban jár majd a metró. A súlyponti, belvárosi állomásokon lehet, hogy lesz olyan utas, aki nem fér majd fel a szerelvényekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik