Belföld

Gyurcsány szerint cudar ősz jön

A kormány gazdaságpolitikája csúfosan megbukott. Se növekedés, se egyensúly – írja Facebook-oldalán a volt miniszterelnök.

Sötéten látja az ország előtt álló hónapokat Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő a Facebookon azt írja: „a kormány belső kereslet-élénkítésre alapozott, növekedéspártinak mondott gazdaságpolitikája csúfosan megbukott: se növekedés, se egyensúly.”

A szocialista politikus szerint ennek súlyos következményei lesznek. „600-700 milliárdos megszorításra lesz jövőre – részben már idén – szükség. A Munka Törvénykönyv tervezett módosítása nyilvánvalóan elfogadhatatlan a munkavállalóknak, és nem hiszem, hogy azt annyiban fogják hagyni. És akkor még nem említettem az oktatási rendszer feldúlásának szándékát, a települési önkormányzati jogok csorbításának tervét” – sorolja Gyurcsány.

A volt miniszterelnök úgy véli, „lassan az egész ország szembe fogja találni magát a Fidesszel. És akkor talán bénultságából megmozdulva képes lesz megvédeni magát. Mert demokratikus és szociális önvédelemre kell berendezkedni. Aztán majd jöhet az ellenállás is” – áll a bejegyzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik