Gazdaság

Hamarosan új hotelek nőnek ki a földből Budapesten

Egyszerre több hotelfejlesztés is indul a budapesti belvárosban. Többségüket magyar cégek és magánszemélyek finanszírozzák, vélhetően az MNB növekedési hitelével.

Míg korábban jellemezően külföldi befektetetők voltak aktívak, addig a mostani fejlesztéseket – vélhetően az MNB növekedési hitelprogramja felhasználásával – már jórészt magyar cégek és magánszemélyek állják – írta a Napi.hu.

A fontosabb új beruházások

– Dorottya utcai háromcsillagos, 120 szobás szálloda, hárommilliárd forintos költséggel. Beruházó: Dorottya 8 Hotel Kft., tulajdonos Serfőző Péter. A nyitás tervezett időpontja 2016 eleje. Az ingatlan korábban a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztő Zrt. portfóliójába tartozott.

– egy ötcsillagos hotel (Moons Kft.), szintén a Dorottya utcában. A beruházó cég Bajka Zoltánhoz köthető.

– Vigyázó Ferenc utcai négycsillagos butikhotel, a Prestige Hotel. A tulajdonos-fejlesztő az a Mazen Al Rahami, aki már több hotelcéget is üzemeltet Budapesten, ezek közül a legismertebb a Dohány utcai Zara Continental szálloda.

–  Andrássy úti négycsillagos hotel (A8 Palace Hotel Zrt.). Egyik tulajdonos az a Garancsi István, aki a hotelt építő Market Építő Zrt. immár többségi birtokosa

– Révai utcai fogászati klinika-hotel együttes (Helvetic Clinics). Ennek tulajdonosai magyar orvosok és a svájci HC Real Estate Holdings S.A., ügyvezetője pedig egy svájci (Etienne Henri Eugené Mouthon) és egy magyar (Lukács László) állampolgár

– a Bazilika tőszomszédságában, a Hercegprímás utca elején idén ősszel nyit a Hotel Ária. Az 52 szobás tematikus hotelt a szlovákiai magyar származású amerikai ingatlanfejlesztő, Henry (Imrich) Kallan cége, az IK Hotels Kft. építteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik