Belföld

Százmilliós óvadékért szabadulhatna Gál György

Korábban állítólag 16 milliót felajánlott a volt SZDSZ-es politikus.

Százmillió forintban állapította meg a Fővárosi Bíróság az egykori szabad demokrata politikus, az erzsébetvárosi önkormányzat korábbi gazdasági bizottsági elnökének óvadékát – írja a Magyar Nemzet és a Népszava.

A Népszava úgy tudja, Gál György novemberben kérte, hogy óvadék mellett szabadlábon védekezhessen. A volt bizottsági elnök azért csak az előzetes letartóztatásban eltöltött két év után kérte a lehetőséget, mert ezt a jogszabályok csak a vádemelési szakban teszik lehetővé.

Az erzsébetvárosi ingatlanügy másik vádlottja, Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester védője a lapnak úgy nyilatkozott: a volt szocialista politikus is kérhette volna óvadék fejében történő szabadlábra helyezését, de nem tette, mert “nincs abban az anyagi helyzetben”.

A Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Gál György védője Bárándy Péter 16 millió forint óvadékot ajánlott fel korábban, erre azonban nemet mondott az eljárás bírája.

Az ügyvéd a lapnak azt mondta, tudomásul vették a határozatot, de az ügyészség megfellebbezte a döntést, így az óvadékkérelmet a Fővárosi Ítélőtábla bírálja el. Ha a másodfokú bíróság helyben hagyja a határozatot, Gál György házi őrizetbe kerül, ha letéti számlán elhelyezi az összeget.

Mindkét napilap felidézte, hogy Hunvald György, Gál György és társaik ellen bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik