Belföld

Újra bíróság elé áll Geréb Ágnes

A szülész-nőgyógyász és társai elleni perben négy otthonszülési ügyet tárgyalnak.

Ma áll először bíróság elé Geréb Ágnes azóta, hogy tavaly december végén kiengedték az előzetes letartóztatásból és házi őrizetbe helyezték. A vád egyebek mellett foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés. Geréb Ágnes a négy ügyből háromban érintett, ezek 2003-ban, 2006-ban és 2009-ben levezetett otthonszülések. A per júniusban kezdődött meg. Geréb Ágnes korábban azt vallotta: nem bűnös a két újszülött halálában.

Geréb Ágnest – akit 2007 októberében három évre eltiltottak szakmája gyakorlásától – tavaly október 8-án helyezték előzetes letartóztatásba foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egy újabb eset után.

Az általa vezetett születésházban egy szülésnél komplikációk léptek fel, és a kiérkező mentőknek kellett az újszülöttet újraéleszteniük. Ezt követően foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és kuruzslás miatt további két korábbi eset miatt is eljárást indított ellene a rendőrség.

A fogva tartásával kapcsolatban parlamenti bizottsági jelentés is készült, mert a szülészt kéz- és lábbilincsben vitték az első tárgyalásra, Geréb Ágnes a lábbilincstől megsérült. A nőt a börtönőrök többször indokolatlanul vetkőztették meztelenre, a büntetés-végrehajtás pedig nem engedélyezte, hogy parlamenti képviselők látogassák meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik