Belföld

Gyanúsított lett a titokzatos tanácsadó

Dudoglo Pavel panasszal élt a gyanúsítás ellen, azt állította, hogy eleget tett a szerződésnek.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűnsegédletével gyanúsították meg a magyar-moldovai kettős állampolgárságú férfit.Ezt a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője mondta a Magyar Nemzetnek, illetve a Magyar Hírlapnak. Dudoglo Pavel parkolási tanácsokat adott havi 400 ezer forintért a volt zuglói szabad demokrata polgármesternek.

A két napilap azt írta: a rejtélyes tanácsadó összesen 8,4 millió forintot kapott a zuglói önkormányzattól fiktív szerződés alapján. A Központ Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint a következő hetekben a gyanúsítottak köre és a vizsgált tanácsadói szerződések száma is bővülhet.

Fazekas Géza emlékeztetett rá, az ügynek jelenleg öt gyanúsítottja van, Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert és Weinek Leonárd korábbi zuglói SZDSZ-es polgármestert hűtlen kezeléssel, a fiktív szerződésekkel foglalkoztatottakat pedig bűnsegédlettel gyanúsítják.

Ebben a büntetőeljárásban először Hunvald Györgyöt (a képen) gyanúsították meg, tavaly decemberben pedig Weinek Leonárd is gyanúsított lett. Előbbi számlájára a nyomozó hatóságok ebben az eljárásban 17 millió forintos károkozást írtak. Ő – szintén 400 ezer forintos fizetséggel – Killik Jenő volt SZDSZ-es zuglói képviselőt ingatlanhasznosítási, Kovács-Csincsák László volt MSZP-s frakcióvezetőt közbiztonsági tanácsadásra szerződtette.

Már ők is gyanúsítottak, de az ügy pikantériája, hogy Kovács-Csincsák Zuglóban tegnap a szocialisták listájáról ismét önkormányzati képviselő lett. A Magyar Nemzet kérdésére azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt. Mint mondta, az MSZP-ben mindenki, így ő is aláírt egy papírt. Ha jogerősen elítélik, azonnal lemond a mandátumáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik