Belföld

Szili szerint politikai simli folyik az őszödi beszéd körül

A politikus úgy véli, Gyurcsány Ferenc akkor lett volna korrekt, ha Orbán Viktortól kéri a kiszivárogtatással kapcsolatos vizsgálatok eredményét.

Szili Katalin független országgyűlési képviselő szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az őszödi beszéd kiszivárogtatása kapcsán most akkor járt volna el korrekten, ha Orbán Viktor kormányfőhöz fordul, kérve, hozzák nyilvánosságra a nemzetbiztonsági szolgálatok vizsgálatának eredményét, oldják fel annak titkosságát.

A Szociális Unió elnöke az Echo TV péntek esti műsorában utalt arra, hogy az elmúlt öt évben sokszor felvetődött, ki szivárogtathatta ki a beszédet. Miután a műsorvezető megemlítette, hogy kiszivárogtatóként egy helyütt korábban az ő neve is felvetődött, a volt szocialista politikus azt mondta: “szánalmas politikai manipulációnak” tartja azt, ami az őszödi beszéd ügyében időről időre történik.

Hozzátette, hogy ő már 2009. december 28-án levélben indítványozta, hogy a szocialista párt elnöksége foglaljon állást a kérdésben, a nemzetbiztonsági szolgálatok, illetve hivatal vizsgálatának eredményét hozzák nyilvánosságra, legyen belső etikai vizsgálat, és a frakcióvezető mint titokgazda kezdeményezzen jogi lépéseket.

Szili Katalin azt mondta, nagyon reméli, egyszer ki fog derülni, ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet, és “ez a fajta politikai simli” nem fog folytatódni ebben az ügyben.

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila pénteken arra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert, hogy hozza nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló információkat. A szocialista politikus ezt sajtótájékoztatóján jelentette be, majd olvasatlanul megsemmisítette azt a borítékot, amelyet Gyurcsány Ferenctől kapott, és amelyben a volt kormányfő állítása szerint azoknak a neve szerepel, akik – feltételezése alapján – kiszivárogtatták az őszödi beszédet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik