Belföld

Orvosa eltiltotta Karsait az öngyilkosságtól

Háziorvosa utasításra mégsem demonstrál szerdán Karsai József. A hírt alátámasztandó a beol.hu-nak elfaxolta orvosi igazolását is a battonyai polgármester.

A Beol.hu hírportált ma délelőtt faxon értesítette Battonya polgármestere, hogy dr. Rimay István nem engedélyezi a tegnap bejelentett demonstrációt. Ehhez orvosa igazolását is csatolta a volt képviselő.

Karsai József tegnap jelentette be, hogy a Parlament épületéhez láncolja magát, és mintegy 40-50 altatótablettát vesz be, így tiltakozik a Fidesz-kormány politikája ellen.

A volt szocialista honatya elmondta: televíziós nyilatkozatát látta egy professzor, aki a parlamenti képviselősége 8 éve alatt az orvosa volt. Dr. Rimay István a műsor után megvizsgálta, és úgy találta, a polgármester szervezete nem bírná ki az éhségsztrájkot. A diagnózist Karsai háziorvosa is megerősítette ma reggel.

A családom is erősen tiltakozott, hogy megtegyem, az ellen meg főleg, hogy vállaljam a mártírhalált – nyilatkozta Karsai József. Battonya polgármestere azt is elmondta, a tervezett nyilvános öngyilkossága miatt nagyon sokan telefonáltak neki, kérték, hogy álljon el a szándékától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik