Belföld

Lezuhant az Oberon, ne tegyenek semmit!

"Önök a katasztrófavédelem próbariasztását hallják/látják. A Középső Peremvidéken ismeretlen okok miatt lezuhant az Oberon mesterséges hold."

A mai katasztrófavédelmi  gyakorlatunk forgatókönyve egy, a valósággal teljes mértékben megegyező helyzetre épül, de kitalált helyszíneken  – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

A Középső Peremvidéken ismeretlen okok miatt lezuhant az Oberon mesterséges hold. Súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, megszűnt az áramellátás és az ivóvíz-szolgáltatás, nincs internet és nincs elegendő midiklorián. A helybéli lakosok tömegesen megindultak a sértetlenül maradt Coruscantba, ahol már az összes kórház megtelt.

Az esemény fizikai jellemzői miatt Magyarországon nincs szükség óvintézkedésekre, ugyanakkor ténylegesen önkéntes véradási akcióra hívjuk fel a 18 és 60 év közötti lakosokat! Jelentkezni lehet egész nap az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben. Kérjük hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és eredeti taj kártyáját.

Kérjük, ne telefonáljanak! További információk elérhetőek a www.katasztrofavedelem.hu és a www.ovsz.hu honlapokon.

Amennyiben a katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni, erre a célra csak az SMS-küldést használják! Katasztrófák esetén telefonhívásaikkal blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét! Közlemény vége.”

Loch Erika, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak a tudnivalókról azt mondta, hogy azért a Csillagok háborújának helyszíneit idézik fel, hogy jelezzék, nem valós veszélyhelyzetről van szó, csupán gyakorlatról. Még véletlenül se higgyék azt, hogy veszélyben vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik