Belföld

Élőlánccal tiltakoztak egy iskola bezárása ellen Bonyhádon

A demonstráció résztvevői egymás kezét fogva körbe vették a Jókai utcai iskola épületét, majd a városháza elé vonultak.

Élőláncot alkotva tiltakozott mintegy háromszáz diák, pedagógus és szülő szerdán késő délután Bonyhádon az Arany János Egységes Iskola esetleges bezárása ellen. A demonstráció résztvevői egymás kezét fogva körbe vették a Jókai utcai iskola épületét, majd a Széchenyi térre, a városháza elé vonultak.

A tiltakozók az iskola előtt “El a kezekkel gyermekeink jövőjétől!”, és “Fürdő helyett iskola!” feliratú transzparenseket emeltek a magasba; az egyik táblán az volt olvasható: “Kétharmaddal mindent szabad”.

Joósné Vajda Renáta szervező, a szülői munkaközösség vezetője az egybegyűltek előtt kijelentette: az a céljuk, hogy az iskola megmentéséért békésen, szavai szerint politikamentes rendezvényen demonstráljanak.

A szervező az MTI-nek elmondta: a tiltakozást az váltotta ki, hogy kiszivárgott hírek szerint az önkormányzat a Bonyhádon működő három iskola közül a legnagyobb létszámú, Arany János iskola bezárását tervezi. Ezt azért sem értik, mert a most felújított, 580 diákot oktató intézményben idén gimnáziumi képzés is indult – tette hozzá. Joósné Vajda Renáta szerint a felháborodás oka, hogy nincs megfelelő kommunikáció a lakossággal, és úgy érzik, “a döntés már meghozták minden előkészítés, átgondolás nélkül.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik